Publieke Ondernemers


Netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers
Jun
10
12:30pm12:30pm

Netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers

Bunkersessie: Publiek Ondernemerschap

Voor leden en genodigden

Publieke Ondernemers gaat op 10 juni 'down under'. We doen Brabant aan voor een heuse bunkersessie over Publiek Ondernemerschap. We sluiten ons deze middag op om alleen weer naar buiten te komen met een aantal ideeën en initiatieven om de grens tussen ambtenarij en ondernemende overheidsprofessionals te doen vervagen. Na hard werken is er uiteraard gelegenheid om nog even met elkaar te netwerken. 

Deze netwerkbijeenkomst is uiteraard toegankelijk voor onze leden. Daarnaast verstrekken we een aantal exclusieve uitnodigingen aan mensen die vanuit kennis en ervaring een goede bijdrage kunnen leveren aan het eindresultaat!

Vraagstuk: 

Hoe kunnen wij als publieke ondernemers concreet bijdragen aan het verder creëren van een flexibele schil voor de overheid, waarbij de arbeidsrelatie minder van belang is?

Sessiebegeleiding

De bijeenkomst staat onder professionele begeleiding vanuit ons eigen netwerk:

Tamara Huffmeijer
Als een van de eerste Zelfstandig Publiek Professionals van Brabant heb ik de ruimte gekregen om mijn kennis en ervaring breder in te zetten. Dat gaf me energie, vrijheid en nog meer kennis en ervaring. Sinds februari 2015 heb ik de stap gemaakt naar het volledig zelfstandig ondernemerschap.

Astrid Rutten 
Het is mijn passie om organisaties binnen het mooie publieke domein, te helpen nog beter te gaan presteren. Mijn achtergrond is HRM, ik heb zowel binnen het bedrijfsleven als binnen het publieke domein gewerkt.

 

skyline-den-bosch-3683.jpg

Programma

Door middel van een interactieve sessie en met behulp van creatieve werkvormen, gaan we aan de slag met het formuleren van antwoorden op het geformuleerde vraagstuk. Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

12:30 Inloop en ontvangst
13:00 Aanvang programma
14:30 Pauze
16:00 Afsluiting en netwerkborrel

Locatie en bereikbaarheid

Voor deze netwerkbijeenkomst hebben we de conferentiezaal op de 2e verdieping van BIM centrum de Rietvelden in Den Bosch tot onze beschikking.

Helftheuvelweg_11_Den_Bosch.jpg

BIM Centrum de Rietvelden
Helftheuvelweg 11
5222AV ’s-Hertogenbosch

BIM Centrum de Rietvelden beschikt over een eigen parkeerterrein met ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

Voor bereikbaarheid met OV, check 9292.nl

Aanmelding en kosten

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos voor leden en genodigden. Eenmalige deelname of meekomen als introducee is voor deze bijeenkomst helaas niet mogelijk. 

View Event →
Netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers
Apr
1
1:00pm 1:00pm

Netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers

Thema: Durven

Een doorgewinterde publieke ondernemer DURFT! Durven is niet voor niets één van de 4 D's van Publieke Ondernemers. Heb jij het lef om vaste patronen in je werk te doorbreken? Om zekerheden in te ruilen voor een carrière waarin je het maximale uit jezelf haalt? En echt het verschil te maken binnen de overheid? Wij denken van wel en gaan je hier een handje bij helpen. Voor de netwerkbijeenkomst van 1 april hebben we een super-gewaagd programma dat volledig in het teken staat van DURVEN. Dit event mag je echt niet missen, want één ding is zeker; we gaan er alles aan doen om jou uit je comfortzone te halen.

Keynote: Jan Fokke Oosterhof

Jan Fokke Oosterhof (1975) is ondernemer, extreemsporter en poolreiziger vanuit zijn bedrijf Bestaansverwondering. Sinds zijn moeder in 2005 met de VUT ging en vrij snel daarna overleed aan de gevolgen van kanker besloot hij zijn dromen te gaan realiseren. Niet volgend jaar, maar direct. Zijn boodschap is ook: word geen slachtoffer van uitgesteld geluk. Twee poolexpedities, klimexpedities, ultralopen en Elfstedentochten volgden. Hij schreef er boeken over, richtte bedrijven op en SBS plaatste hem op de 11e plaats in de top 25 avonturiers allertijden.

Durven is voor Jan Fokke geen overweging maar een regel om naar te leven. Hij neemt ons mee in de wereld van lef en laat zien hoe je met gedurfde acties jouw doelen kunt bereiken. 

Jan Fokke komt zijn verhaal vertellen. In ruil hiervoor kun jij hem steunen bij zijn droom om de Marathon des Sables te volbrengen. Hier lees je hoe >>

Workshops

Stretch - Marcel Jongmans (de Enthousiasmeur)
Welke droom heb jij? Wie of wat wil je zijn? En… wat houdt je tegen? Wie houdt je tegen. Ik durf te wedden dat ik het antwoord weet op die laatste vraag: Jij! Hoe ver wil je gaan? Stretch jij jezelf to the limit of laat je je dromen knallen? "Wees voorbereid om je eigen grenzen te verleggen, toon lef en verras jezelf!"
Zin om in een uur te ontdekken hoe ver jij gaat om jouw dromen te realiseren? Dit is geen workshop voor watjes! Ga onder hoge druk aan de slag met jouw toekomst en confronteer jezelf in het heden! Benieuwd? Meld je aan voor een workshop met de Enthousiasmeur, neem een sprong en knal die dromen de wereld in.
 

LEGO Serious Play - Emiel van Kalken

'Durf jij je handen jouw koers te laten bepalen?':

"Van Lego kun je alles maken!" was één van de slogans die het bedrijf had. En dat wil ik je graag laten ervaren! Tijdens de workshop 'Durf jij je handen jouw koers te laten bepalen' ga je aan de slag met legosteentjes om inzicht te krijgen in wat voor jou als publieke ondernemer de ideale opdracht is. Om daarna in te zien wat je onder andere nodig hebt om deze klus te krijgen. Kortom: handen aan de stenen! Je bent meer dan welkom om met de steentjes te komen 'spelen' en onthoudt daarbij: "We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen" - George Bernard Shaw -

LEF - Mirjam Broeke (De Speelacademie)
Ontdek dat krankzinnig veel lef tonen zo gek nog niet is!
We zullen je zowel voor, tijdens als na de workshop prikkelen en uitdagen.
We zijn er zeker van dat je verbaasd zult staan over jezelf.
De volgende stap zetten in de richting van jouw doel is na deze workshop echt een makkie!

Skyline Rotterdam.jpg

Datum/tijd

Datum: 1 april 2016
Duur: van 12:30 tot 17:00 uur.

Programma

12:30 - 13:00 Inloop en ontvangst
13:00 - 13:45 Keynote
13:45 - 15:00 Workshops
15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 16:00 Plankenkoorts
16:00 - 17:00 Netwerkborrel

Locatie en bereikbaarheid

De netwerkbijeenkomst van 1 april 2016 vindt plaats bij Tribes Rotterdam. Tribes is een internationaal innovatief kantoorconcept voor echte business nomaden. Met een uitstraling om door een ringetje te halen, is het al een reden op zich om te komen!

Tribes Rotterdam Kop van Zuid
Wilhelminaplein 1-40
3072 DE Rotterdam
The Netherlands
Tel: +31 (0)10 313 25 00

Kijk voor bereikbaarheid op de website van Tribes en voor openbaar vervoer op www.9292.nl

Kosten/aanmelding

Leden van ons netwerk hebben (na aanmelding) gratis toegang tot de bijeenkomst. Voor niet-leden rekenen we een onkostenvergoeding van €47,50 ex. BTW. Het maximale aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is 50 personen, dus wees er snel bij!

Lid worden?
Spreekt Publieke Ondernemers je aan en wil je direct al profiteren van het lidmaatschap? Regel dit dan vandaag nog en krijg een jaar lang toegang tot al onze activiteiten! Voor meer informatie, zie de lidmaatschapspagina.

View Event →
Netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers
Jan
22
12:30pm12:30pm

Netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers

 

De eerste netwerkbijeenkomst van 2016 staat alweer gepland op 22 janauri. Begin jij als overheidsprofessional het nieuwe jaar graag flexibel en ondernemend, dan is onze netwerkbijeenkomst een mooie kick-off voor jou! Meld je snel aan en mis het niet.

Programma

12:30 - 12:45 Inloop en ontvangst
12:45 - 13:30 Keynote speech door Laurens Waling
13:30 - 15:00 Workshops
15:00 - 15:15 Pauze
15:15 - 16:15 Speeddate
16:15 - 17:00 Netwerkborrel

Keynote

Laurens Waling is oprichter van Part Up (www.part-up.com).  Hij vertelt over zijn visie op de toekomst van werken en organiseren: Minder banen, meer teamwork. Minder organisatie, meer organiseren. Minder bureaucratie, meer easycratie. Laurens gaat in op hoe Part Up hieraan een bijdrage levert, we leren hoe de doelstellingen van Publieke Ondernemers hier naadloos inpassen en wat Part Up voor jou kan betekenen. 

Workshops

Innerlijk leiderschap - Rob Sibon
Einstein’s kleinkinderen zouden zeggen: ‘je kunt geen vette shit creëren als je in de dikke stront blijft hangen’. Weten hoe jij belemmerende paradigma's te kakken zet? Bereid om nieuwe inzichten op te doen die jouw 4D’s echt naar the next level tillen? Ervaar hoe je ook kunt gaan slapen voordat je begint met de eerste D van Dromen. 

Hoe breng je je boodschap over aan een groep? - Sandra de Haan
Heb je een goed verhaal maar luisteren 'ze' niet? Zo luisteren ze wél. In deze workshop leer je hoe je presenteert aan een groep.  We gaan aan de slag met een casus uit jouw eigen praktijk en zorgen ervoor dat je publiek de volgende keer precies begrijpt wat je over wilt brengen!

Van Dikke Stront naar Vette Shit - Ferdi & Frans
Voor iedereen die er de eerste keer niet bij kon zijn, nogmaals Van Dikke Stront naar Vette Shit op het programma. We hebben ons verhaal wat ingedikt en gaan vooral aan de slag met de 4D's van Publieke Ondernemers en hoe jij hier invulling aan kunt geven! Na deze workshop heb je inzicht in je eigen Dromen, wil je deze Delen, ga je het Doen en Durf je het ook!

Speeddate

Te veel deelnemers om iedereen te kunnen spreken? Welnee, we gooien er wat tempo in met de speeddate. In een uurtje leer je zoveel mogelijk mensen kennen en weet je wie je tijdens de netwerkborrel zeker nog even moet aanspreken!

Datum/tijd

Datum: 22 januari 2016
Duur: van 12:30 tot 17:00 uur.

Locatie en bereikbaarheid

Wij zijn trots op Seats2Meet.com als sponsor van deze bijeenkomst. Het adres:

Seats2Meet Utrecht
Moreelsepark 65
3511EP Utrecht
Nederland

Seats2Meet Utrecht ligt op ca. 5 minuten loopafstand van station Utrecht CS. Openbaar vervoer is daarom aan te bevelen. Kom je toch met de auto, dan kun je het gemakkelijkst parkeren in parkeergarage Moreelsepark, Spoorstraat 22, 3511 EN Utrecht.

Kosten/aanmelding

Leden van ons netwerk hebben (na aanmelding) gratis toegang tot de bijeenkomst. Voor niet-leden rekenen we een onkostenvergoeding van €47,50 ex. BTW. Het maximale aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is 50 personen, dus wees er snel bij!

Neem gratis een collega mee!

Deelnemers aan ons netwerkevent mogen GRATIS een introducee meenemen. je ontvangt dus 2 tickets voor de prijs van 1.

Wat houdt je nog tegen? Meld je aan en deel je ticket. Zo breiden we samen het Publieke Ondernemers netwerk uit en werken we aan het realiseren van een flexibele en ondernemende overheid! Je introducee kan zich aanmelden via het aanmeldformulier en hierbij aangeven dat hij of zij als jouw introducee meekomt.

Lid worden?

Spreekt Publieke Ondernemers je aan en wil je direct al profiteren van het lidmaatschap? Regel dit dan vandaag nog en krijg een jaar lang toegang tot al onze activiteiten! Voor meer informatie, zie de lidmaatschapspagina.

View Event →
Open Koffie bijeenkomst - Den Haag
Dec
10
3:00pm 3:00pm

Open Koffie bijeenkomst - Den Haag

Publieke Ondernemers organiseert op 10 december een open koffie bijeenkomst in Den Haag. Ben jij een flexibele en ondernemende overheidsprofessional met hart voor de publieke zaak? Wil je graag je werkweek voor de overheid op een flexibelere manier invullen en hierover ervaringen opdoen? Maak kennis met ons netwerk en kom meer te weten over de plannen en ambities van Publieke Ondernemers.

Kortom, een laagdrempelige manier om erachter te komen of ons netwerk wat voor jou kan betekenen en vice versa. 

Datum/tijd 
10 december 2015, van 15.00 tot 17.00 uur

Locatie
Tribes Den Haag Centraal Station
Kalvermarkt 53
2511 CB Den Haag

Toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening, maar de hapjes worden gesponsord door Tribes. We stellen het op prijs als je via onze Facebook pagina laat weten dat je erbij bent!


Eerder aangemeld voor de netwerkbijeenkomst op 10 december in Utrecht?
Deze Open Koffie bijeenkomst komt in de plaats van de netwerkbijeenkomst. Veel geinteresseerden in onze bijeenkomst van 10 december, hebben aangegeven tegen het einde van het jaar helaas de tijd er niet voor vrij te kunnen maken.  Het zou zonde zijn zo'n insprirerend programma maar voor een select gezelgschap te houden. Daarom schuift het programma van de netwerkbijeenkomst door naar 22 januari 2016. Aanmelding hiervoor wordt zo snel mogelijk geopend.

View Event →
Ynnovators Festival
Oct
1
12:00pm12:00pm

Ynnovators Festival

Op 1 oktober 2015 vindt het Ynnovators Festival plaats, hierin staat het thema “Voor Ynnovators, door Ynnovators!” centraal. Omdat ook een aantal publieke ondernemers zijn aangesloten bij het netwerk Ynnovate, zal Publieke Ondernemers host zijn van een van de sofasessies met het thema Publiek Ondernemerschap. Ynnovators kunnen aanschuiven als hen dat interessant lijkt. In een open gesprek worden ervaringen gedeeld en meer informatie gegeven over alles waar het netwerk Publieke Ondernemers voor staat.

View Event →
Eerste netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers!
Sep
25
1:00pm 1:00pm

Eerste netwerkbijeenkomst Publieke Ondernemers!

Mooie start van Publieke Ondernemers netwerk!

Eindelijk was het zover. Op 25 september vond de eerste netwerkbijeenkomst van Publieke Ondernemers plaats. We waren te gast bij RAAF in de fraaie Maassilo te Rotterdam. Met een opkomst van zo'n 25 energieke overheidsprofessionals was het bij voorbaat al geslaagd.

De aftrap werd gedaan door de oprichters Frans en Ferdi met hun presentatie "Van Dikke Stront naar Vette Shit". Twee persoonlijke verhalen over hun zoektocht naar meer flexibiliteit en ondernemerschap in hun werk voor de overheid. Aan de hand van ludieke en bizarre ervaringen legden zij uit aan de zaal hoe ze door te Dromen, Delen, Doen en Durven hun weg hebben gevonden naar de "vette shit". Met andere woorden; hoe zij het voor elkaar hebben gekregen dat ze alleen nog maar gave dingen doen waar ze energie van krijgen. Het was mooi om te zien hoe de mensen in de zaal reageerden op het verhaal van Frans en Ferdi, door hun eigen ervaringen te delen. Nadat zij hun presentatie hadden afgerond met de visie van Publieke Ondernemers, was het hoog tijd om door te gaan met de workshopronde.

Workshops

De deelnemers konden kiezen uit de workshops Personal Branding, door Tamara Huffmeijer, en Ontdek de ondernemer in jezelf, door Josien Sneek en Agnes van Gaalen.

Tijdens de workshop Personal Branding gaf Tamara handige tips en trucs voor het versterken van jouw merk met behulp van social media. Het delen van jouw kwaliteiten en ambities zien wij namelijk als een cruciale factor voor het publiek ondernemerschap. Als je dat namelijk met niemand deelt, kan ook niemand je verder helpen. Vervolgens kregen de deelnemers de gelegenheid om de Golden Circles "Why, How & What" van Simon Sinek voor zichzelf in te vullen en te delen met de groep voor feedback. Dat bleek nog niet zo makkelijk, maar het leverde wel een aantal goede eerste pogingen op en veel stof tot nadenken!

Expeditieleiders Josien en Agnes waren ook lekker op dreef en kregen het ene na het andere inspirerende verhaal te horen tijdens de workshop "Ontdek de ondernemer in jezelf". Ze namen de deelnemers aan de hand mee in de zoektocht naar een ondernemender versie van onszelf. Aan het einde van de workshop was iedereen voorzien van drie persoonlijke succesfactoren voor het vormgeven van het eigen publiek ondernemerschap.
 

Effectief netwerken

Tot slot werd er genetwerkt en geborreld met heerlijke verantwoorde hapjes uit de regio. Om naast een gezellige afsluiting van de middag, ook nuttige contacten te scoren, introduceerde Frans nog de oefening in effectief netwerken. Dit houdt onder meer in dat je met een duidelijke hulpvraag zoveel mogelijk mensen probeert te spreken. Dat leek in het begin goed te gaan, maar al snel maakte het effectief netwerken weer plaats voor gezellig een drankje doen. De toekomst zal ons leren welke van de twee nu echt het meest effectief is ;)

Bekijk ook onze foto impressie op Youtube!

View Event →
Open koffie #1 - Rotterdam
Apr
17
9:00pm 9:00pm

Open koffie #1 - Rotterdam

  • Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café (map)
  • Google Calendar ICS

Publieke Ondernemers organiseert in april de eerste open koffie bijeenkomst in Rotterdam. Maak kennis met ons netwerk en kom meer te weten over de plannen en ambities van Publieke Ondernemers. Kortom, een laagdrempelige manier om erachter te komen of ons netwerk wat voor jou kan betekenen en vice versa. 

  • Toegang is gratis. Consumptie voor eigen rekening.

  • Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld.

Locatie:

Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café
Stationsplein 25
3013 AJ Rotterdam

View Event →
Jonge Ambtenarendag 2015
Mar
26
2:00pm 2:00pm

Jonge Ambtenarendag 2015

Tijdens de Jonge Ambtenarendag 2015 geven Vanessa Roelse en Ferdi Jansen een duo-workshop over flexibele arbeidsrelaties en publiek ondernemerschap. 

"De arbeidsmarkt van de overheid is toe aan vernieuwing. De baan voor het leven sterft uit en flexibiliteit wordt de norm. Vanessa Roelse (voormalig projectleider Vernieuwende Arbeidsrelaties, Ministerie BZK) praat ons in sneltreinvaart bij over de laatste feiten en succesverhalen van organisaties door heel het land. Maar vernieuwing kost tijd en als jonge ambtenaar ga je daar natuurlijk niet op zitten wachten. Daarom vertelt Ferdi Jansen (oprichter Publieke Ondernemers) hoe jij zelf flexibel en ondernemend kunt worden binnen de publieke sector: door te DELEN, DOEN en DURVEN. Tot slot zal je worden uitgedaagd om zelf ook de eerste stappen te zetten richting publiek ondernemerschap. DURF jij het aan?"

Inmiddels zit de workshop vol, maar mocht je ook naar de Jonge Ambtenarendag gaan en kennis willen maken, stuur dan een email naar ferdi@publiekeondernemers.nl.

 

View Event →
Serious Ambtenaar: Wij doen mee!
Mar
20
to Mar 27

Serious Ambtenaar: Wij doen mee!

Duizenden ambtenaren en publieke professionals zetten zich op 20 en 27 maart belangeloos in voor Serious Ambtenaar. Iedere deelnemer offert 2 vrije dagen op om samen te werken aan vraagstukken van de deelnemende organisaties. Deze organisaties hebben in ruil hiervoor een bedrag van minimaal €5000,- gedoneerd aan het goede doel van 3FM Serious Request. 

Als ondernemers met hart voor de publieke zaak konden wij natuurlijk niet aan de zijlijn blijven toekijken. Daarom offeren verschillende Publieke Ondernemers uit ons netwerk twee dagen op om mee te doen aan dit geweldige initiatief. 

View Event →
De veerkracht van de publieke sector
Mar
19
7:00pm 7:00pm

De veerkracht van de publieke sector

Donderdag 19 maart organiseert het CAOP een congres over de veranderingen, zoals de flexibilisering, binnen de arbeidsmarkt van de publieke sector. Ferdi Jansen is hierbij aanwezig als vertegenwoordiger van Publieke Ondernemers. Bent u ook op dit congres aanwezig en wilt u graag kennismaken? Stuur dan een email naar ferdi@publiekeondernemers.nl

"Onze maatschappij verandert iedere dag. 
Zo drukken internationalisering maar ook decentralisatie hun stempel op ons werk en onze werkplek. Overlegstructuren worden steeds complexer, de inbreng van burgers steeds groter. Arbeidsverhoudingen wijzigen en arbeidsverbanden worden steeds flexibeler. We werken steeds meer tijd- en plekonafhankelijk. Jonge mensen betreden de arbeidsmarkt met andere verwachtingen. 

Werken in het publieke domein anno 2015 is substantieel anders dan in 1995. Wat betekent dit alles voor organisaties in de verschillende publieke sectoren en de mensen die daar werken? De huidige tijdgeest vraagt om professionalisering, om ondernemerschap en om herschikking van verantwoordelijkheden. 

Op donderdag 19 maart staat het CAOP in het kader van het 20-jarig bestaan van het CAOP stil bij deze trends en ontwikkelingen. U bent welkom gezamenlijk met enkele prominente sprekers de veerkracht van de publieke sector te verkennen in een gevarieerd programma dat veel ruimte biedt voor gedachtenuitwisseling. 

Aan dit jubileumcongres werken onder meer mee Loe Sprengers (voormalig hoogleraar Albeda Leerstoel), Farid Tabarki (tijdgeestonderzoeker), Jantine Kriens (voorzitter directieraad VNG), Ton Heerts (voorzitter FNV) en Marc Chavannes (hoogleraar journalistiek). Margriet Vroomans is uw dagvoorzitter."

View Event →