Publieke Ondernemers

Publieke Ondernemers Bootcamp

Ben je geïnteresseerd in een flexibele en ondernemende manier van werken binnen de overheid, maar weet je nog niet hoe? Vind je leuk werk en hart voor de publieke zaak belangrijker dan de arbeidsrelatie? Wil je weten hoe je als ondernemende overheidsprofessional je weg vindt binnen de overheid? Dan is de Publieke Ondernemers Bootcamp echt iets voor jou. Tijdens de Publieke Ondernemers Bootcamp ontdek je de ondernemer in jezelf en leer je hoe je deze eigenschappen in kunt zetten om je droom te verwezenlijken.

We nemen je mee in onze 4D’s; DROMEN, DELEN, DOEN en DURVEN. Hoe doen we dat? We prikkelen, dagen je uit en ondersteunen je in de zoektocht naar jouw ideale manier van werken voor de overheid. Dat kan resulteren in een beter personal brand, het doen van klussen bij andere organisaties of een flexibele arbeidsrelatie die aansluit bij jouw profiel.

Het programma bestaat uit drieënhalve dag verspreid over drie maanden, waarvan drie dagen training en een terugkommiddag.

De voorbereiding - DROMEN
Dromen doen we allemaal, maar het is goed om er wat vaker bewust bij stil te staan. Om hier richting aan te geven, krijg je van ons alvast wat huiswerk mee. Dit bestaat onder andere uit het beschrijven van jouw droombaan en hoe jij, in de ideale wereld waarin alles kan, voor de overheid wilt werken. Dit vormt een belangrijk uitgangspunt voor de rest van de Publieke Ondernemers Bootcamp.

Dag 1 - DELEN
De eerste dag staat in het teken van het ontdekken en delen van jouw verhaal, jouw ‘merk’, jouw ambities. Naast een leuke kennismaking, delen we ons persoonlijke verhaal ‘Van Dikke Stront naar Vette Shit’, gaan we op zoek naar jouw drijfveren, helpen we je met het vormgeven van jouw personal brand en starten we gelijk met DELEN via social media. Aan het einde van de dag maken we concrete afspraken over wat je komende weken gaat delen en met wie. Als je jouw ambities namelijk niet deelt, kan ook niemand je helpen.

Dag 2 - DOEN
Na het delen van jouw ambities, is het hoog tijd om de daad bij het woord te voegen. We vertellen je over de praktische mogelijkheden die je aanstelling biedt om ruimte voor je ideeën te vinden en we gaan aan de slag met het maken van een plan van aanpak. Wat moet je DOEN om jouw doelen te bereiken? Ga je een idee uitwerken, potentiële opdrachtgevers benaderen, een boek schrijven, meedoen aan een prijsvraag of een opleiding volgen? Er zijn allerlei manieren om een stap dichter bij jouw doelen te komen. Aan het einde van de dag heb je een plan dat meteen jouw huiswerk voor de komende weken is.  

Dag 3 - DURVEN
We zetten jouw doemscenario naast je droomscenario. Het doemscenario is bedoeld om je stil te laten staan bij de mogelijke risico’s van jouw keuzes, maar ook de invloeden van buitenaf. Wat is het ergste dat kan gebeuren, als je de stappen gaat zetten die je wilt zetten? Welke belemmeringen merk je bij jezelf en hoe ga je deze te lijf? Vervolgens stellen we daar de elementen uit jouw droomscenario tegenover. Zo kun je afwegen welke risico’s voor jou (en jouw omgeving) aanvaardbaar zijn en onderzoeken hoeveel lef je nodig hebt om je doel te bereiken.  Kortom, blijf je vasthouden aan de zekerheden uit het verleden of DURF je werk te maken van jouw eigen toekomst?

Algemene informatie

Terugkomdag
Een aantal weken na dag drie, komen we nog een dagdeel bij elkaar om de netten op te halen. Wat ging goed? Waar ben je tegenaan gelopen? Waar heb je hulp bij nodig? Door middel van een korte intervisie deel je je ervaringen en vraag je waar nodig hulp bij andere deelnemers, om je verder te helpen in je Publiek Ondernemerschap.

      Trainers - begeleiders

Resultaat
Hoe jij je publieke ondernemerschap vorm geeft, bepaal je uiteraard zelf. Wel krijg je van ons alle handvatten mee om hierin succesvol te zijn:

  • Je hebt een andere kijk op hoe jij voor de overheid kunt werken;
  • Je weet hoe je je eigen kwaliteiten op ondernemende wijze in kunt zetten;
  • Je omgeving weet wat je wilt en hoe ze hierbij kunnen helpen;
  • Je kent je eigen verantwoordelijkheid hierin en neemt deze ook;
  • Je kent de praktische mogelijkheden binnen en buiten je aanstelling om je publieke ondernemerschap de ruimte te geven;
  • Je hebt een plan om je droom te verwezenlijken en bent hier al tijdens de Publieke Ondernemers Bootcamp mee aan de slag gegaan.

Inspanning         
Het Publieke Ondernemers Bootcamp omvat drie hele dagen met een halve terugkomdag. Daarnaast krijg je een overzichtelijke hoeveelheid huiswerkopdrachten mee om tussen de trainingsdagen aan de slag te gaan.

Voor wie?
Je werkt voor een overheids- of maatschappelijke organisatie en je bent nieuwsgierig naar alle mogelijkheden om op ondernemende wijze voor de overheid te werken. Je wilt hier zelf graag stappen in zetten en bent bereid hier zelf actie in te ondernemen.

Kosten
De Publieke Ondernemers Bootcamp kost 1195 euro (excl. BTW) per deelnemer. De bedragen zijn inclusief kosten voor het trainingsmateriaal. Minimum aantal deelnemers is 8, maximum aantal deelnemers is 12.

Locatie
De Publieke Ondernemers Bootcamp wordt in-company gegeven en vindt dus op locatie in jouw organisatie plaats.

Meer info
Neem voor meer informatie over het Publieke Ondernemers Bootcamp, contact op via het contactformulier:

Wil je graag persoonlijk contact met ons? Dat kan ook! Bel met:

Frans Rewijk (06 - 555 85 325)
Ferdi Jansen (06 - 819 40 280)
Tamara Huffmeijer (06 - 516 95 615).


Wat?
3-daagse training verspreid over drie maanden.
Wie?
Overheidsprofessionals die op ondernemende wijze meer uit hun loopbaan willen halen.
Waar?
In-company bij overheden en maatschappelijke organisaties.
Wanneer?
Start in overleg met jouw organisatie.
Hoe? 
Drie trainingsdagen en daartussen vooral zelf aan de slag!
Kosten?
€1195,- per deelnemer.