Publieke Ondernemers

Ferdi Jansen is één van de oprichters en partners van Publieke Ondernemers

Ferdi Jansen

Ferdi Jansen (1981) heeft een groot hart voor de publieke zaak, maar een even zo grote ondernemersgeest . Ooit begon hij met een fascinatie voor steden en gebouwen, nu laat hij zich vooral inspireren door de mensen die erin leven. Ferdi daagt mensen uit om naar buiten te komen, om uit hun comfort zone te stappen, op ontdekking te gaan en risico’s te nemen. Hij stimuleert werknemers om baas over hun eigen leven te worden en organisaties om hun werknemers vrij te laten.

Ferdi is strategisch en conceptueel sterk en kan dat dankzij zijn creatieve aanleg bijzonder goed omzetten in beeld. Door oplossingsgericht en outside the box te denken, heeft hij al verschillende prijsvragen weten te winnen. Waaronder de Ynnovate Flexchallenge, met het beste idee voor een Flexibele Overheid.

Verder heeft Ferdi een uitgesproken visie over de nieuwe rol van de overheid in de veranderende maatschappij. De werkwijze en houding van ambtenaren speelt volgens hem daarin een cruciale rol. Hij is er dan ook op gebrand om ambtenaren en overheden te helpen in deze onvermijdelijke transitie.

Flexibele arbeid, mobiliteit en ondernemerschap: van visie tot uitvoering
Ferdi heeft drie jaar gewerkt als ambtenaar voor een grote gemeente en nog eens drie jaar als publiek ondernemer voor verschillende overheden. Twee jaar lang maakte hij deel uit van het projectteam Vernieuwende Arbeidsrelaties van het Ministerie van BZK.  Daar ontdekte hij de kansen en belemmeringen van 14 overheden in hun zoektocht naar zowel interne als externe mobiliteit en flexibele arbeid.  Daarnaast was Ferdi tevens projectleider bij één  van de deelnemende gemeenten en mede-initiator van de Dag van de Publiek Ondernemer.

Ferdi’s ervaring maakt dat hij kan spreken vanuit drie verschillende rollen: als loondienst-ambtenaar, publiek ondernemer en vertegenwoordiger van overheidsorganisaties. Deze unieke combinatie maakt Ferdi een interessante partner voor HR-vraagstukken. Hij kan van begin af aan worden ingezet bij de visievorming, maar steekt even lief de handen uit de mouwen in de uitvoering.  Ferdi kan helpen met:

• Visievorming;
• Conceptontwikkeling;
• Stimulering met communicatie en workshops;
• Uitvoering/coördinatie van pilots;
• Het organiseren en onderhouden van netwerken en samenwerkingsverbanden.

Overige vaardigheden en activiteiten
Ferdi past echter niet zomaar in een hokje. Naast zijn activiteiten voor Publieke Ondernemers houdt hij zich tevens bezig met:

  • ontwerpen van bedrijfspresentaties en infographics (bij voorkeur in Prezi);
  • workshops Prezi en presentatietechnieken;
  • optredens als spreker over de nieuwe overheid en de veranderende rol van de ambtenaar in de doe-het-zelf-maatschappij;
  • het ontwikkelen van de Flexpackerz app, die helpt bij het vinden van een geschikte flexwerkplek en het verbinden van de aanwezige community.