Publieke Ondernemers

FransRewijk.jpg

Contact

Frans Rewijk
M: 06 555 85 325
E: frans@publiekeondernemers.nl
W: www.publiekeondernemers.nl

Twitter: @frewijk
Linkedin >>

Arbeidsrelaties
Zelfstandige
Beschikbaar voor
Parttime opdrachten, kortlopende opdrachten

 

Frans Rewijk is één van de oprichters en partners van Publieke Ondernemers

Frans Rewijk

Frans Rewijk (1981) heeft een achtergrond in (ICT-) projectmanagement en heeft een aantal jaren geleden de overstap gemaakt naar het vakgebied van HRM en mobiliteit. Door deze combinatie van ervaringen weet hij als geen ander de verbinding tussen business en ICT te leggen; een combinatie die binnen het vakgebied zeldzaam is. Vriendelijk van aard en zakelijk als het nodig is, weet hij mensen te motiveren om een gezamenlijk doel te realiseren. Hoewel een kei in het realiseren van mobiliteitsinstrumenten, verliest hij de menselijke kant nooit uit het oog. ‘Mobiliteit gaat over mensen’, is zijn motto. Frans is daarnaast een gedreven strateeg en vernieuwer. Binnen de overheid is zijn ‘out-of-the-box’ benadering van mobiliteitsvraagstukken niet onopgemerkt gebleven.

Regionale HRM samenwerking
Frans kent de do’s en don’ts van HRM samenwerking binnen de overheid. Hij steunt op een aantal jaren uitgebreide ervaring met projectmanagement en productontwikkeling voor een regionaal samenwerkingsverband in het westen van het land. Thema’s waarbij Frans uw organisatie of netwerk kan ondersteunen zijn:

• Projectcoördinatie;
• Accountmanagement binnen aangesloten organisaties;
• Projecten- en klussenbank;
• Acquisitie en matching tijdelijke opdrachten;
• Regionaal loopbaancentrum;
• Organisatie van netwerkbijeenkomsten.

 

 

 

Vernieuwende arbeidsrelaties, ZPP, ondernemend ambtenaarschap.

Frans is als geen ander thuis in de wereld van vernieuwende arbeidsrelaties, ZPP-concepten, (Zelfstandig Publiek Professionals) en ondernemend ambtenaarschap. Hij schrikt er niet van terug om zelf als onderwerp van zijn eigen experimenten op dit terrein te fungeren. Vanuit persoonlijke ervaring en een diepgeworteld geloof in een flexibele en ondernemende overheid, helpt hij uw organisatie op de volgende manieren:

• ZPP en vernieuwende arbeidsrelaties introduceren als onderdeel van uw HRM beleid;
• Uitdragen en enthousiasmeren van medewerkers op deze onderwerpen
• Het vormen van netwerken van ondernemende ambtenaren.

Visievorming op het onderwerp bracht Frans onder andere aan tafel bij de Proeftuin Vernieuwende Arbeidsrelaties van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Advies bij aanschaf ICT ondersteuning
Frans adviseert over – en ondersteunt bij – de aanschaf en implementatie van ondersteunende middelen zoals carrière- en opleidingswebsites, loopbaanportals en bijhorende communicatiemiddelen. Hij beschikt hiervoor over een breed netwerk van leveranciers en weet de markt scherpt te houden door de behoefte vanuit de praktijk te vertalen naar wensen en eisen t.a.v. de ondersteunende ICT middelen. Frans kan hierbij terugvallen op uitgebreide ervaring met overheidsaanbesteding