Publieke Ondernemers

In de spotlight: Sandra de Haan

Publieke Ondernemers

Meerwaarde voor je omgeving creëren kan op veel manieren, bewijst Sandra de Haan. Of het nu vanuit de overheid is of vanuit ondernemerschap. Na een carrière als docent geschiedenis maakte Sandra de overstap naar Gemeente Rotterdam, waar ze zich bezig hield met natuur- en milieueducatie, gezondheid en welzijn. Na vervolgens een professionaliseringsproject te leiden voor 1400 medewerkers, begon het ondernemerschap toch weer op te borrelen en besloot Sandra nieuwe keuzes te maken. Ze kweekt nu onder andere oesterzwammen op koffiedik! We spreken haar over de stappen die zij heeft gezet.

In de spotlight: Patrick Koek

Publieke Ondernemers

Patrick Koek is bij de bestuursdienst van Gemeente Rotterdam werkzaam als ‘Demandmanager Basisgegevens’. Zijn functie laat zich het beste vertalen naar het regisseren van de opbouw van (wettelijke) basisregistraties en het overzien van alle financiële, juridische en organisatorische aspecten hiervan. Zijn zoektocht naar meer flexibiliteit en ondernemerschap in zijn werk bracht Patrick onder andere bij het Publieke Ondernemers netwerk. We spreken Patrick over zijn motivatie om een deel van zijn werkweek flexibel in te vullen:

In de spotlight: Agnes van Gaalen

Publieke Ondernemers

Agnes van Gaalen is communicatie adviseur bij Gemeente Alphen aan den Rijn en publieke ondernemer van het eerste uur. Dat een ondernemende invulling van haar werkweek voor haar vanzelfsprekend is, was voor ons dan ook geen verrassing. Nu heeft zij daar een mooie nieuwe stap in gezet, dus leek het ons leuk om haar eens te bevragen over haar inspirerende verhaal. Een interview met een overheidsprofessional die niet in één hokje past: