Publieke Ondernemers

patrick koek.jpg

Contact

Patrick Koek
M: 0612605806
E: contact@patrickkoek.nl
W: www.patrickkoek.nl

Twitter: @patrickkoek
Linkedin >>

Werkt bij
Gemeente Rotterdam
Arbeidsrelaties
Vast dienstverband, Zelfstandige
Beschikbaar voor
Parttime opdrachten

 

Patrick Koek

Als zelfstandig publiek professional (ZPP) ben ik parttime (8-10 uur per week) inzetbaar voor advies- en projectopdrachten op het gebied van gegevensmanagement (onderdeel van informatiemanagement) en het stelsel van basisregistraties en gegevensmanagement in het bijzonder. Mijn motivatie haal ik hierbij uit de overtuiging dat kennisdeling binnen de overheid (en daarbuiten) tot een daadwerkelijk slimmere en efficiënte overheid leidt en dus tot een betere besteding van overheidsgeld.

Ruim 25 jaar ervaring binnen de lokale overheid.
Het werken met gegevens als een rode draad in mijn carrière. Eerst in de uitvoering, later op leidinggevend en beleidsniveau. De blik op het werken bij de overheid werd steeds breder. Klein of groot, operationeel of strategisch, ik heb er kaas van gegeten... op ieder niveau.

Ik noem de overheid wel eens een informatiefabriek. We verzamelen allerlei gegevens over de inwoners, de ondernemingen, de openbare ruimte en de gebouwen waarin wordt gewoond en gewerkt. De overheid gebruikt die gegevens in het contact met “de klant”. Gegevens worden daarmee omgezet in informatie, om zo allerlei producten en diensten te kunnen leveren aan de klant.

 

 

 

Een helder advies
Het klinkt heel eenvoudig, maar dat is het helaas niet (meer). Inmiddels weet ik uit ervaring, dat het best ingewikkeld is om binnen de overheid gegevens met de juiste kwaliteit, op het juiste moment en op eenvoudige wijze beschikbaar te krijgen. Ook de maatschappij verandert en stelt andere eisen aan de overheid. Om nog maar te zwijgen over de rol die de ICT speelt bij het gebruik en de uitwisseling van gegevens.

Moeten lokale overheden dan maar ieder voor zich het beste maken van hun gegevenshuishouding? Daar lijkt het soms wel op, ondanks dat er genoeg organisaties en instituten zijn die zich bekommeren om de lokale uitdagingen op het gebied van de gegevenshuishouding.

Soms kan een helder advies helpen.

Lokaal op maat... en op ieder gewenst niveau!