Publieke Ondernemers

Word ook Publieke Ondernemer!

Je hebt meer talent dan je in één functie of bij één werkgever kwijt kunt. Je wilt deze talenten daar inzetten waar het binnen de overheid het meest nodig is. Je hebt een ondernemende houding en staat in de startblokken om het de wereld te vertellen. Maar de eerste stappen op het pad van het 'publiek ondernemerschap' kunnen een behoorlijke zoektocht zijn. Hoe presenteer je jezelf? Welke afspraken kun je maken met je leidinggevende en je werkgever? Wil je vasthouden aan je vaste aanstelling of kun je een stukje risico zelf dragen? Hoe kom je aan opdrachten of hoe verkoop je je eigen idee?

Veel van deze vragen hebben wij van Publieke Ondernemers al voor je beantwoord, omdat we het zelf allemaal ervaren hebben. Met onze kennis en ervaring willen we jou een kick-start geven op het pad van de Publieke Ondernemer!

Word lid van ons netwerk

Om je op weg te helpen bij je zoektocht naar een meer ondernemende en flexibele werkwijze binnen de overheid, biedt Publieke Ondernemers een netwerk van gelijkgestemde overheidsprofessionals. 

Waarom lid worden?
Flexibel en ondernemend werken voor de overheid wordt een stuk eenvoudiger wanneer je hierover regelmatig kunt sparren met andere professionals. Tegelijkertijd wil je natuurlijk vertellen en laten zien wat je zelf voor de overheid kunt betekenen. We bieden je als lid het Publieke Ondernemers-netwerk een pakket aan diensten dat heel praktisch gericht is op de het ontwikkelen van jouw ondernemende instelling binnen de overheid:

Ons aanbod

  • Een persoonlijk profiel op de website, waarmee je jezelf als Publieke Ondernemer kunt presenteren.
  • Toegang tot alle netwerkbijeenkomsten (6 per jaar)

    Op elke netwerkbijeenkomst doe je een nuttig contact op voor jouw loopbaan, discussieer en leer je over het vormgeven van je publieke ondernemerschap, heb je de kans gekregen om jezelf te presenteren aan andere publieke ondernemers en lever je desgewenst zelf een bijdrage en laat aan anderen zien wat je kan!
     
  • Toegang tot onze expertise over de noodzakelijke randvoorwaarden van het publiek ondernemerschap (rechtspositie, mogelijke vormen van arbeidsrelaties, etc.)

Daarbij zijn altijd op zoek naar leden die een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan onze netwerkactiviteiten. Heb je ons iets te bieden, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

 

 

Onze leden

Publieke Ondernemers presenteert profielen van haar leden op deze website. Wij gingen je al voor:

Lees blogs

Publieke Ondernemers Bootcamp!

Wil je ook Publieke Ondernemer worden en kun je wel een extra duwtje in de rug gebruiken? Dan is er nu de Publieke Ondernemers Bootcamp! Een 3-daagse training in een periode van drie maanden, waarin we jou klaar stomen om jezelf succesvol tot publieke ondernemer te ontwikkelen.

lees meer >>

In de spotlight

Goed voorbeeld doet goed volgen! Daarom in deze rubriek inspirerende verhalen van publieke ondernemers en hun stappen naar een flexibele en ondernemende werkwijze voor de overheid.