Publieke Ondernemers

Sylvia Roes.jpg

Contact

Sylvia Roes
T: 070 - 346 94 24
M: 06 - 505 71 464
E: info@sylviaroescommunicatie.nl
W: www.sylviaroescommunicatie.nl

Linkedin >>

Arbeidsrelaties
Zelfstandige
Beschikbaar voor
Parttime opdrachten, kortlopende opdrachten

 

Sylvia Roes

Ik werk als freelance tekstschrijver en communicatieadviseur graag voor de overheid. De onderwerpen waarbij ik ben betrokken, hebben een maatschappelijke relevantie en ik hoop met mijn werk een steentje bij te dragen aan het toegankelijker maken van de overheid.

Het verzorgen van de communicatie rondom bouwprojecten is een van mijn specialisaties. Ik houd ervan om buiten in de modder te staan en te zien hoe het project vorm krijgt. Als het kan, maak ik al lang voor de eerste schop de grond in gaat deel uit van het projectteam, zodat de communicatie over het plan de aandacht krijgt die het verdient. Ik sta omwonenden en ondernemers te woord, inventariseer hun behoefte, beantwoord hun klachten, informeer de pers en adviseer projectleiders en bestuurders over de beste wijze van communiceren. Daarbij heb ik oog voor de belangen van alle doelgroepen en voor politieke en strategische gevoeligheden.

 

Ik beperk me niet tot bouwprojecten, maar zet ook graag mijn pen in voor andere onderwerpen. Schrijven is het leukste beroep ter wereld en ik wil dat de rest van mijn leven blijven doen. Zeker als ik dat kan inzetten om organisaties te ondersteunen bij het communiceren met hun doelgroepen, op een voor iedereen begrijpelijke manier.
Geef me een ingewikkelde ambtelijke tekst en ik tover die om in een leesbaar verhaal voor mensen buiten het gemeentehuis of ministerie. Ik maak beleid inzichtelijk door mensen te interviewen die daarmee te maken hebben: niet alleen de beleidsmakers, maar juist ook degenen voor wie dat beleid wordt gemaakt.

Ik kan voor uw organisatie onder meer:

• op maat gesneden teksten voor verschillende doelgroepen en media schrijven (onder meer nieuwsbrieven, folders, websites, persberichten);
• ambtelijke teksten in begrijpelijk Nederlands herschrijven;
• uw afdeling Communicatie ondersteunen.